Ronald West

Ronald West er billedkunstner på heltid, og kommer fra Sør-Afrika, han er medlem av The South African National Association for the Visual Arts (SANAVA). Han ble født i byen Stellenbosch i Western Cape i 1974. Han studerte på PJ Olivier Art Centre i Stellenbosch, hvor han fokuserte mest på skulptur. Senere studerte han grafisk design, for så å få jobb som selger for et stort firma i mange år.

 I 2002 bestemte Ronald seg for å følge hjertet, og bli billedkunstner på heltid. Samme dag sa han opp jobben sin, og ga dermed avkall på en trygg inntekt, til tross for at han hadde en sønn på bare 1 måned og en hjemmeværende kone. Han gikk til innkjøp av staffeli, pensler og oljemaling og begynte å male på harde livet.

West har hatt utsolgte separatutstillinger hos the Lindy van Niekerk Art Gallery i Cape Town, Kotze Art Gallery i Bloemfontein, og the Robertson Art Gallery. Han har også stilt ut på de største kunstfestivalene i Sør-Afrika; KKNK og Aardklop Art Festivals. Han har malt bestillingsverk for store firma som First Rand Bank, Tiger Brands, Wine Corp og Lions International.

Han sier selv at han “maler livet ikke slik vi ser det, men slik vi drømmer det.” Han elsker kunst, dans, gode venner, Katter, vin og kvinner med kurver som nyter livet. Hans hoved inspirasjonskilder har vært Amadeo Modigliani, Picasso og Van Gogh, og naturligvis livet slik han drømmer det.

lagt til handlevogn