Øivind Jorfald

Øivind Jordfald er født i Oslo i 1950.  Han bor og arbeider i Asker, der han også driver eget galleri, "Hebbe-Lille Galleri", hvor han stiller ut egne arbeider. Han er utdannet ved Statens Håndverks og Kunstindustriskole, bok
og illustrasjonslinjen under Olav Mosebekk og Chrix Dahl, og var også hospitant på litografiverkstedet der.
Videreutdannet i grafikk: Litografi og etsinger.

Siden han debuterte i 1980, har han hatt separatutstillinger over store deler av landet. Han har også deltatt på en rekke kollektive utstillinger. Øivind Jordfald har skrevet og illustrert en rekke barnebøker, og laget tegnefilmer for barn. Disse er vist på en rekke filmfestivaler. Han arbeider for tiden som grafiker, freelance illustratør og produsent av tegnefilmer. 

Både som kunstner og som person er Øyvind Jorfald en livsnyter. Hvert eneste bilde fra hans hånd har en munterhet og sjarm som virker forførende på betrakteren. Jorfald blir inspirert av folk han møter i helt hverdagslige situasjoner, og ideer til nye bilder mangler han ikke. Det lette og lekne innholdet i Jorfalds bilder bør imidlertid ikke forlede tilskueren til å tro at arbeidet med bildene på noen måte er lettvint. Tvert imot, dette er fint håndarbeid som krever mye tid og tålmodighet.