Øivind Jorfald

Øivind Jordfald (1950-2021) er en folkekjær kunstner fra Asker. Her drev han "Hebbe-Lille Galleri", hvor blant annet hans egne arbeider var stilt ut. Han tok sin utdannelse ved ved Statens Håndverks og Kunstindustriskole, bok og illustrasjonslinjen under Olav Mosebekk og Chrix Dahl, og var også hospitant på litografiverkstedet der. Han tok videreutdannelse i grafikk: Litografi og etsinger.

Siden han debuterte i 1980, har han hatt separatutstillinger over store deler av landet. Han har også deltatt på en rekke kollektive utstillinger. Øivind Jordfald har skrevet og illustrert en rekke barnebøker, og laget tegnefilmer for barn. Disse er vist på en rekke filmfestivaler. Han arbeidet de siste årene som grafiker, freelance illustratør og produsent av tegnefilmer. 

Både som kunstner og som person var Øyvind Jorfald en livsnyter. Hvert eneste bilde fra hans hånd har en munterhet og sjarm som virker forførende på betrakteren. Jorfald ble inspirert av folk han møtte i helt hverdagslige situasjoner, og ideer til nye bilder manglet han ikke. Det lette og lekne innholdet i Jorfalds bilder bør imidlertid ikke forlede tilskueren til å tro at arbeidet med bildene på noen måte er lettvint. Tvert imot, dette er fint håndarbeid som krever mye tid og tålmodighet.  

Da Øivind gikk bort i november 2021 hadde han flere nummererte, usignerte trykk på sitt verksted. Vi har ingått et sammarbeid med Øivinds sønn, Øivind Tobias Jorfald for at disse verkene skal ha mulighet til å nå ut til publikum. De kommer signert av Øivind Tobias, medfølgende et sertifikat. 

lagt til handlevogn